iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Randi
2017.02.14.

Mit nem érdemes tenned az első közös Valentin nap

Gyűlölöd vagy imádod, a Valentin nap idén is megérkezett. Sokan pedig majd megőrülnek azért, hogy a lehető legtökéletesebb Valentin napot tölthessék együtt párjukkal. Különösen igaz ez akkor, ha még friss kapcsolatban éltek.

Azok, akik többéves párkapcsolatot tudhatnak magukénak, már viszonylag egyszerűen megterveznek egy romantikus programot, hiszen jól ismerik a másikat. Ez azonban koránt sem igaz azokra, akik csak néhány hete vagy hónapja ismerkedtek meg egymással.

Ha tehát szeretnéd elkerülni a kínos pillanatokat, amelyek általában a rossz ajándék-vásárlásból, vagy a ciki program-választásból adódnak, érdemes elolvasnod a következő tippeket, amelyet kimondottan újdonsült szerelmeseknek állítottunk össze.

Ismerd az étkezési szokásokat

Ha úgy döntesz, idén egy romantikus vacsorával kedveskedsz a párodnak, mindenképpen érdemes átvenned az alapvető éttermi etikettet - már persze, ha étterembe mentek.

  • Az étterembe érkezve mindig a férfi lép be először a helyiségbe, ezt követően pedig jelzi, ha van asztalfoglalás.

  • Elsőként a hölgy indul el az asztal felé, mögötte pedig a férfi. Amennyiben nem volt foglalás, a hölgy választ egy asztalt, majd egy tetszőleges ülőhelyet is.

  • A férfi lesegíti a hölgy kabátját.

  • A hölgy a táskáját semmiképpen sem rakhatja le a földre. Amenyibben nincs biztosítva táskatartó, a hölgy egy üres székre helyezi azt, ha pedig ez sem biztosított, a pincértől kér segítséget.

  • Az étel- és borrendelés minden esetben a férfi feladata. Kivéve abban az esetben, ha a hölgy szakmájából vagy nemzetiségéből adódóan otthonosabban mozog az adott étterem kínálatát és szokásait illetően.

  • A nívósabb éttermekben damaszt szalvétát adnak a vendégnek, amit az étkezés megkezdésénél az öletekbe kell terítenetek.

  • Borfogyasztáskor mindenképpen meg kell törölnöd az ajkaid egy-egy korty előtt, vörösbor esetén pedig utána is, így elkerülve, hogy borfoltos maradjon az ajkad.

  • A borospoharakat a száránál vagy a talpánál fogd meg, az illem ugyanis így diktálja. Így ugyanis nem melegíted fel a bort, illetve a pohár kehelyrésze is tiszta marad.

  • Ha félbeszakítod az étkezést, később azonban még folytatnád, a villát és a kést keresztbe kell tenned a tányéron úgy, hogy azok szárai feléd nézzenek. Az étkezés befejezését pedig úgy jelezheted, ha egymás mellé helyezed evőeszközeid.

  • Magyarországi éttermekben illik 10% borravalót adni - amennyiben a számlán nincs előre feltüntetve a szervizdíj.

  • A számla rendezése a férfi dolga.

  • Távozásnál a férfi felsegíti a hölgy kabátját, az étteremből pedig, - ahogyan befelé jövet, - szintén a férfi távozik elsőként.

A tökéletes ajándék kiválasztása

Amikor ajándékot vagy ajándék kártyát vásárolsz, minden esetben körültekintően, különös odafigyeléssel kell választanod. Az első szempont, amit érdemes figyelembe venned, hogy hosszú- vagy rövidtávú kapcsolatról van szó.

Egy friss kapcsolatban a környék legjobb virágárusa lehet a legjobb választás. Mi a cserepes növényt ajánljuk, ha egy hosszútávú kapcsolatot tervezel, mellé pedig egy kézzel írott üdvözlőkártyát egy egyszerű, személyreszóló üzenettel. Ez lehet egy idézet az első beszélgetésetekből vagy a kedvenc közös filmélményetekből. A hatás garantált.

Ha az üdvözlőkártya mellett döntesz, érdemes egy közös képet választanod. Ha még nincs fotód kettőtökről, válassz egy olyan várost, ahová mindketten szívesen elutaznátok.

Kerüld a nagyszabású ajándékokat

Amennyiben friss a kapcsolatotok, nem ajánlatos nagy ajándékokban gondolkodnod, hiszen elég könnyű mellélőni ezekkel a nagyágyúkkal. Hidd el, egy figyelmes apróság, valami személyes ajándék vagy egy romantikus program sokkal kellemes élményeket okoz, mint egy drága, grandiózus ajándék, amiben a partnered nem találja meg magát.