iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Profil
Március 17.

A tökéletes profilkép

Tény, hogy az emberek többsége a külsőre hagyatkozik, mikor másokról először véleményt alkot. Ehhez jön még a bemutatkozó szöveg, de mégis a kép lesz nagyban döntő, hogy a látogatónak szimpatikusak vagyunk-e vagy sem.

Egy pár évvel ezelőtti brit felmérés arra kereste a választ, hogy az 5 leggyakoribb profilkép típus közül, melyik nyeri el a legtöbb látogató tetszését. Az 5 kategória: selfie, a szabadban készült kép, otthon készült kép, egy olyan kép, amin valami érdekeset csinál az illető, illetve egy elvont, absztrakt kép, ami az ember személyiségére utal. A 200 résztvevővel készült felmérés azt volt hivatott kideríteni, hogy melyik a legsikeresebb kép típus, számít-e a kép minősége, illetve a kontextus?



Az eredmény pedig…

Nem meglepő módon, a felmérés szerint a férfiakat inkább a képen látható személy fizikai adottságai győzik meg, míg a nőket jobban megragadja a személyiség, illetve az, hogy milyen egzisztenciája lehet az adott személynek.

Sok elismerést kaptak azok a képek is, amelyeken kevesebb ruha van az emberen, de érdemes elgondolkodni azon, hogy biztos csak a testünkkel szeretnénk szimpátiát kelteni? Valószínűleg nem. A legsikeresebb képeken, ezzel szemben, az emberek valamilyen érdekes tevékenységet végeztek, olyat, ami tükrözte a személyiségüket. Az ilyen képek azt mutatják, hogy az adott emberrel élőben is lehet miről beszélgetni, érdekes, megnyerő tulajdonságai lehetnek.

A levont következtetés tehát: ne agyalj sokáig a profilképeden, csak válaszd ki azt, amelyik a leghűbben mutatja meg, ki is vagy valójában. Rövidesen biztos rád talál, akivel a legtöbb közös vonás lesz bennetek. ;)