iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Magunkról
December 12.

Ingyenes vs fizetős online társkeresők

Mielőtt azonban még arra gondolnál, hogy egy fizetős társkereső oldal csak a lehúzásra megy, nézzük meg közelebbről, milyen hatással is van a felhasználók összetételére és hozzáállására, hogy ha egy szolgáltatásért fizetniük kell, vagy ha ingyen hozzájuthatnak.


Egy ingyenes társkereső oldalra bárki regisztrálhat, lehetőséget adva mindenkinek az ismerkedésre, levelezésre. Ez azt jelenti, hogy nem csak azok fognak regisztrálni, akiknek komolyak a randizási szándékaik, hanem népes számban lesznek jelen olyan felhasználók, akik:

  • nem gondolják komolyan, csak szórakozásból, időhúzásból regisztrálnak, vagy még csak nem is szinglik…
  • nem képesek őszinte, egyedi profilt csinálni maguknak, hanem lelopják mások képeit és össze-vissza kamuznak a bemutatkozó oldalukon;
  • ezer éve regisztráltak be, és már nem is aktívak az oldalon, így hiába vársz arra, hogy válaszoljanak bármire is;
  • csak szexuális kapcsolatot keresnek (amivel magában nem lenne baj, de ha olyanra akarja magát ráerőszakolni, aki komoly kapcsolatot keres, az már nincs rendben).

 

Ezzel szemben egy fizetős társkereső oldalra csak olyanok regisztrálnak, akik:

  • valóban megérettek egy komoly kapcsolatra, nem lesz ütközési pont, hogy a másik nem tudja még mit akar, és ezért hónapokig egy helyben toporogtok;
  • nem akarnak senkit átverni, veszik a fáradságot, hogy a siker érdekében minél több, hasznos információt, képet osszanak meg magukról az oldalon;
  • és mivel befektetésként tekintenek az oldalra való csatlakozásra, ezért sokkal aktívabbak lesznek, több időt töltenek az oldalon, és egy kutatás szerint a randin is több időt töltenek, hiszen ha már fizettek azért, hogy megismerjék azt a másik embert, akkor nem fogják készpénznek venni, hanem időt és energiát áldoznak arra, hogy tényleg megismerjék.

 

A felhasználókon kívül persze magára az oldalra is hatással van, hogy fizetni kell-e a használatáért vagy sem.

  • Mivel a bevétel nem reklámokból jön, ezért sokkal felhasználóbarátabb, letisztultabb, átláthatóbb az oldal;
  • A regisztrációkból, tagságból befolyó összeget arra tudják fordítani, hogy az oldalon működő funkciók minél inkább előre lendítsék a tagok ismerkedési esélyeit és minőségi szolgáltatást nyújtsanak.

 

Ha pedig még ezek után is ódzkodsz a fizetős társkeresőktől, akkor gondolj bele, mennyi kiadást jelent az is, ha valaki csak időhúzásból randizik veled, vagy ha offline fektetsz be valamibe (tanfolyamba, társasági klubba, stb.) azért, hogy ott találd meg az igazit. Vagy mennyi mindenre költünk úgy, hogy valójában nincs is szükségünk rá.

Itt azonban lehet, hogy rád talál életed szerelme… ha ezért cserébe le kell mondanod valami tárgyi dologról, de később boldogságban többszörösen visszakapod az árát, akkor csak megér egy próbát, nem?