iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Ismerkedés
November 28.

6 érv a karácsonyi szingliség mellett

A karácsonyi időszak alapjáraton is kész őrültekháza: a bevásárlóközpontok tele vannak kapkodó, rohanó emberekkel, már akkor karácsonyi dalok szólnak, és karácsonyi díszek virítanak mindenhol, mikor még a hideg ráz minket az ünnep gondolatától is, és persze fogalmunk sincs, mikor lesz időnk nekiállni az otthoni nagytakarításnak, sütésnek-főzésnek… Semmi szükség rá, hogy ilyenkor még azon is rágódj, ha éppen nincs partnered! Persze mi örülnénk neki a legjobban, ha még Karácsony előtt nálunk találna rád a nagy szerelem, de akkor se dől össze a világ, ha szingli maradsz az ünnepekre.

Íme 6 ok, amiért nem feltétlenül kell rémálomként megélni a karácsonyi szingliséget:

  1. Takarékosabb: így is épp elég családtagnak, barátnak, ismerősnek kell ajándékot venni, úgyhogy valahol a pénztárcánknak és az idegállapotunknak is jót tesz, ha nem kell ilyenkor még azon is görcsölni, hogy vajon tetszeni fog-e a párunknak, amit vettünk neki. Az így megspórolt pénzből pedig meglepheted magadat, vagy egy másik szerettednek vehetsz valami nagyobb, komolyabb ajándékot.
  2. Családi összejövetelek: ez lehet kicsit ellentmondásosnak hangzik, tekintve, hogy minden rokonod neked akar esni, hogy „Még mindig nem tudtál egy normális csajt/pasit összeszedni?Ettől mindenki a falra mászik, de ne aggódj, pár perc és találnak más rokont, akit lehet valamivel nyaggatni! Vagy akár viccesen el is ütheted a témát, és akkor látni fogják, hogy egyedül is teljes életet élsz, nem pedig mástól függ a boldogságod.
  3. Ünnepi randik: ilyenkor mindenki nyitottabb, barátságosabb, mert az egész évi hajtás után megszállja az ünnepi hangulat (persze nem novemberben!), és kedve támad romantikázni. Ráadásul egy csomó klub rendez karácsonyi bulikat kifejezetten egyedülállóknak, ahol aztán bármi megtörténhet.
  4. Semmi dráma: értjük ez alatt, hogy ha valaki egy már kihunyóban lévő párkapcsolatban él, akkor elég kicsi a valószínűsége, hogy pont Karácsonykor veszi rá magát a szakításra. Vagy ha működik a párkapcsolat, akkor pedig nem elég, hogy a saját családunknak kell ajándékokat venni és ünnepelni velük, de még párunk családjával is be kell szervezni egy ünnepi ebédet/vacsorát. Ami ideális esetben nem hangzik rosszul, de ha bármilyen ütközési pont, vita alakul ki egy ilyen ünnepi összejövetelen, akkor szinte kényszer mosolyogva elhessegetni az egészet, csak hogy amikor betelik mindenkinél a pohár, akkor elszabaduljanak az indulatok, és repüljenek a beiglis tányérok…
  5. Van időd magadra: kicsit átértékelheted az elmúlt évedet többek között párkapcsolati szempontból is, átgondolhatod, mit is vársz el pontosan egy partnertől, vagy mi az, amit jövőre másképp kell csinálnod ahhoz, hogy sikeresebb legyél a randizás terén. És ahogy az első pontban írtunk, sehol nincs kőbe vésve, hogy az ünnepekkor ne kényeztethetnéd el magad egy kicsit! Ne feledd, ahhoz, hogy sikeres legyél a szerelemben, előbb magadat kell megtanulnod szeretni.
  6. Csak egy hónap: igen, aztán meg jön a többi horror, a Valentin-nappal az élen… de hidd el, a karácsonyi időszak hipp-hopp elmúlik, minden visszatér a rendes kerékvágásba, és egyáltalán nem évszak/ünnep/egyéb időbeli tényezők függvénye, hogy mikor talál rád a nagy szerelem. Ráadásul ki tudja, talán a következő nagy ünnepet már nem is kell egyedül töltened…