iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Önvizsgálat
November 19.

Mit érzel valójában – szerelmet vagy rajongást?

A párkapcsolatok érzelemvilága korántsem fekete-fehér: amit a másik ember iránt érzünk, lehet szerelem, rajongás, vagy akár képzeletünk játéka is. A valódi és felszínes érzelmek közti különbséget gyakran nehéz, vagy fájó meglátni, hiszen az egész kapcsolatot megrázhatja alapjaiban. Azonban, ha érett, felnőtt kapcsolatot szeretnénk, amelyben mindkét fél egyenrangú, akkor jobb hamarabb szembesülni vele, ha esetleg egy egészségtelen kapcsolatban élsz pillanatnyilag.

Ha az alábbi jelek valamelyikét fedezed fel magadon, akkor érdemes görbe tükröt tartanod az érzelmeid elé.

Elhanyagolod vagy megfeledkezel a felelősségeidről és a kötelességeidről

Ebbe beletartozhat a munkát, tanulást, vagy az életed más területeit érintő hanyagság, oda nem figyelés. Alapesetben már annak is elég figyelmezető értékűnek kéne lennie, ha a másik ember az időbeosztásodra való tekintet nélkül hív el az utolsó pillanatban randira. De ha te meg mindent eldobva szabaddá teszed magad neki, és később bánkódsz, hogy miatta nem volt időd egy fontos ügyet elintézni, míg ő nem biztos, hogy ugyanígy bármit is félbehagyna érted… az gyanús.

Lemondasz a hobbijaidról, téged érdeklő eseményekről, mert otthon gubbasztasz arra várva, hogy a másik felhívjon

Gyakorlatilag készenlétbe helyezed az életedet egy másik személy miatt. Ez még rendben is lenne, ha már régóta komoly párkapcsolatban vagy házasok vagytok, de amíg a másik nem bizonyította neked, hogy mennyit jelentesz neki, és hogy ő is készen áll az élete újratervezésére a közös jövő érdekében, addig te se hanyagold el a saját érdeklődési és/vagy ismeretségi körödet! Ellenkező esetben könnyen üresnek érezheted magad, ha a kapcsolat véget ért, és egy csomó pozitív élményről lemaradhatsz!

A barátaid a hátsó sorból nézik az új rajongásod tárgyát és a hozzá fűződő kapcsolatodat

Amikor elkap minket a hév valaki olyan miatt, akivel épp elkezdtünk randizni, vagy akit csak szeretnénk jobban megismerni, akkor hajlamosak vagyunk elhanyagolni a barátainkat. Egy ideig pedig biztos megértőek lesznek, de ha túllépsz egy határt rajongásod új tárgya miatt, és soha nincs időd rájuk, akkor könnyen egyedül találhatod magad.

 

Ha az alábbi jelek bármelyikét észreveszed magadon, akkor lehet, hogy nem objektívan nézed a helyzetet, és nem látod a fától az erdőt. Érdemes lehet elgondolkodni azon, hogy mit próbálsz ezzel a heves, ám felszínes plátói szerelemmel elrejteni magad elől, és hogy megérdemli-e valaki olyan a teljes odaadásodat és figyelmedet, aki csak akkor viszonozza mindezt, ha éppen úgy tartja kedve. Egy ilyen kapcsolat nem ér annyit, hogy feláldozd miatta a saját egyéniségedet, individualitásod.