iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Önvizsgálat
2016.12.21

4 dolog, amit mindannyian utálunk a karácsonyban

      1. Töltsd a karácsonyt a rokonokkal

Persze, a család a legfontosabb az életben. Rájuk mindig számíthatsz és ennek fordítva is igaznak kell lennie. Ha veszed azonban a fáradtságot és kikukkantasz ezek mögül a klisék mögül, talán felsejlik a gondolat, hogy azokkal a családtagjaiddal, akikkel szeretnél, feltehetőleg az év egyéb részeiben is találkozol, de legalább felhívod őket néha.


Tehát kimondhatjuk kerek-perec, karácsonykor olyan kapcsolatokat kéne ápolnod, melyek nem is léteznek. Ennél már csak az a szebb, amikor erre rájössz, de a környezetedben élők még nem realizálják és azt várják, hogy úgy feszülj rá ezekre az alkalmakra, mint a záróvizsgádra.


      2. Az abszolút túlárazott karácsonyi vásárok

Szívesen kimozdulnál ebbe a (kellemes) csontigható hideg éjszakába a pároddal, hogy elszürcsöljetek egy-egy finom forralt bort és elropogtassatok egy zacskó sült gesztenyét. Igen ám, csakhogy ebbéli szándékaidban megakadályoz a hömpölygő, elviselhetetlen tömeg és az irreálisan magas vásári árak.


A központban található vásárokban 300-400 Ft-ot is elkérhetnek egyetlen deci forralt borért cserébe. Gondolj bele, hogy 4 dl árából már 45 napra is előfizethettél volna az iooo.hu társkereső felületén. Az apró karácsonyi kütyükről már ne is ejtsünk szót ...


      3. Az ajándékvásárlás

A karácsonyi bevásárlás során még soha nem érezted azt, hogy egy-egy bevásárló központban már csak embertömegek vannak, a szeretteid számára ideális, ötletes ajándékokból azonban nincs egy sem.


Ötlettelenül tántorogsz egyik szürreálisan drága ruha boltból a másikba, majd mindegyikből fejvesztve menekülsz, mondván: “ide be sem akartam jönni”. Ezt követően persze megszületik az ötlet, hogy majd saját kezűleg készítesz valamit. Megvásárolod a hozzávalókat, nagy műgonddal elkészíted, majd az utolsó pillanatokban rohansz vissza a boltokba, mert azt a förmedvényt, amit összetákoltál, mégsem adhatod oda senkinek.


      4. Tele vannak hellyel a vonatok és alig vannak az utakon

Vagy nem. Karácsonykor a legtöbben hazautazunk vidéken élő szüleinkhez és ilyenkor rendre azt tapasztalhatjuk, hogy a vonatokon egyetlen szabad ülőhely sincs - rosszabb esetben jegyet sem kapunk arra a vonatra vagy buszra, amellyel haza tervezünk utazni. Az autópályákról már nem is beszélve.


Persze, aki időben gondol erre, kivehet szabadnapot, hogy korábban utazzon haza vagy megvásárolhatja a vonatjegyét már napokkal az utazás előtt. Ha viszont ezt nem tudod megoldani, könnyen lehet, hogy dühítő utad lesz hazafelé.


Mindezektől függetlenül természetesen imádjuk a karácsonyt és ahogyan minden kedves társkeresőnknek, Neked és családodnak is boldog, békés ünnepeket kívánunk!