iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Ismerkedés
2016.06.12.

Ismerkedés a szülőkkel - mikre kell figyelned?



A penterafóbia szó anyósiszonyt jelent. Nem meglepő, hogy a mai világban már erre is van egy külön fóbia, hiszen az anyós klasszikusan örök mumus tud lenni a férfiembernek. A szülőkkel való találkozás sarkalatos pont a kapcsolatotokban, a párod valószínűleg készen áll közelebb engedni magához, ha elhatározza, hogy bemutat a szüleinek. Íme néhány jó tanács, hogy hogyan tudsz jó benyomást kelteni, amikor először kell megkóstold a sokat emlegetett anyuka főztjét!

5 tipp, hogy mit IGEN

Kezdeményezz beszélgetést! Ne félj érdeklődést mutatni, nyugodtan kérdezd a szülőket például egy családi nyaralásról, amiről a párod beszélt. Előtte érdemes megtudakolni a kedvesedtől néhány tulajdonságukat, ami alapján rákérdezhetsz egy-egy érdekességre. Pl. „Zsuzsi említette, hogy van egy francia rokonuk. Tavaly jártam Franciaországban…” És máris elindul a beszélgetés.

Ha jó hatással vagy a párod barátnőire, az jelentősen növeli esélyeidet. Ha kellemesen el tudsz beszélgetni velük, pozitív képet kapnak rólad, akkor szinte biztosra veheted, hogy a barátnődön is visszatükröznek a jelei. Ennek a nyilvánvaló oka az, hogy a csajok MINDENT megbeszélnek a barátnőikkel, ezért miért hagynának ki téged, akivel esténként megosztja az ágyát a hölgy? Áradozni fognak rólad, hogy milyen kedves és vicces vagy, és itt jön a képbe a családi kötelék. Ha a hölgynek van nővére, öccse, akárkije, náluk is hasonló a helyzet. Légy jófej velük, kezdeményezz beszélgetést a hugica kedvenc énekesnőjéről, vagy a báttyó kedvenc sportágáról, és sínen vagy.

Minden szülő szereti a gyerekét, és ezzel együtt azt is szereti, ha jót hall csemetéjéről! Említsd meg az anyósnak, hogy milyen okos és értékes a lánya, de jobban jársz, ha valamilyen példába burkolod. Eredményes a munkahelyén, kitartó a sportban, milyen szuper vacsorát főzött múlt hétvégén! Persze azért ne vidd túlzásba, még a végén úgy tűnik, hogy csak a megfelelésvágyból teszed ezt.

Vigyél ajándékot! Egy kedves gesztus segíthet abban, hogy már az első pillanatokban jó képet alakítsanak ki rólad. Vigyél magaddal egy csokor virágot, egy üveg bort, vagy egy bonbont. Kérdezd meg előtte barátnődet, hogy mi anyuka kedvenc csokija, és lepd meg őt azzal!

Ajánld fel a segítséged! A vacsorát megköszönve mosogass el, vagy segíts az apósnak a kocsi buherálásában. Ezzel kifejezed a tiszteletet feléjük, és egyfajta jelzést adsz, hogy örülnél neki, ha csatlakozhatnál a családhoz.

5 tipp, hogy mit NEM

Ha a párod bemutat az szüleinek, az elég bizonyítéknak tűnhet számukra, hogy szereted a szíved választottját, nem kell anyuka és apuka előtt csókolóznotok és ölelkeznetek egyfolytában! Vacsora közben csak jelzésértékűen érjen össze a kezetek, karold át, de kerüld a csókcsatákat, az csak rátok tartozik. Ezzel szorosan együtt jár az a jótanács, hogy ne próbáld meg szexuális töltetű poénokkal oldani a feszültséget, mert a kedves szülőnek a kettőtök ilyen jellegű kapcsolata juthat eszébe, ami meglehetősen kínos.

Ne úgy öltözz, mintha bulizni mennél! Vegyél fel rendes ruhát, elegáns cipőt, a pókemberes pólót cseréld ingre, a térdig érő kapucnis pulcsit pedig zakóra. Fontos a megjelenés!

Ne légy tapló! A kedves szülei nem a haverjaid, ne beszélj velük flegmán. Add meg a tiszteletet, köszönd meg a vacsorát. Ha valamilyen oknál fogva nem ízlett az étel, próbáld meg nem előhozni a gasztronómiai szaktudásodat, és kivesézni a leves hibáit. Emellett ne nagyon kritizáld a képeket a falon, a terítőt a hűtön. Ja, és ha lehet, ne káromkodj túl sokat!

Ne játszd meg magad! Akármilyen hihetetlen, a szülők rád kíváncsiak, arra a személyre, aki gyermekük szívét elrabolta. Nem kell folyton villogtatnod a képességeidet és dicsekedned. Add magad, légy természetes. Nem baj, ha zárkózott típus vagy, nem kell hirtelen standup-os mókamesterré válnod, idővel meg fogsz nyílni.

Ha nem a párod szüleihez mentek, hanem egy étteremben találkoztok, próbálj meg nem késni! Ha esetleg te érnél oda korábban, és a szerelmed még nincs ott, de a szülei már igen, ne várakozzatok kínos csöndben, amíg odaér! Kezdeményezz beszélgetést, és máris oldódik a hangulat, látják rajtad, hogy érdeklődő vagy, és az idő is hamarabb elrepül, és hopp, megjön a párod, hogy megmentse a helyzetet (amit már lehet, hogy nem is kell megmenteni).

Ugye, hogy nem is olyan bonyolult ez?