iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Online társkeresés
2016. április 27.

3 tipp a biztonságos online társkereséshez

1. Eleinte maradj anonim

Ahogyan a lakcímed sem adod meg szívesen idegeneknek, az elsődleges levelezési címed sem érdemes. Feltehetőleg ugyanis a te email címedből is kikövetkeztethető a valódi neved, ami szintén egy olyan információ, melyet első szándékból nem szívesen adsz ki bárkinek. Ugyanez igaz a teljes nevedre. Az ismerkedés kezdetén elárulhatod a keresztneved vagy beceneved, de a teljes polgári neved semmiképp se add ki egy idegennek!

Szerencsére a legtöbb online társkereső már rendelkezik saját üzenetküldő felülettel, ennek köszönhetően pedig nem kell a személyes adataid védelme miatt aggódnod. Ezeket a felületeken egészen addig anonim maradhatsz, amíg ki nem alakul kettőtök egy bizonyos szintű bizalom. Ha jobban belegondolsz, ez az offline találkozásaid során sincs másképpen. Vagy Te szívesen adod ki a személyes adataid bárkinek, aki az utcán vagy egy bárban leszólít?

Ebből kifolyólag érdemes szem előtt tartanod, hogy azok az ismerkedni vágyók, akik az első néhány üzenetváltást követően azonnal más fórumra (Facebook, személyes email stb.) próbálnak invitálni, gyanúsak lehetnek. Természetesen a legtöbb ember nem rossz szándékból szeretne más portálokon is ismerősnek jelölni, de nem árt óvatosnak lenni.

2. A felhasználónév, nem azonos a polgári neveddel

Érdemes olyan felhasználónevet megadnod, amely tükrözi a személyiséged – hiszen ez merőben növeli a párkeresői esélyeid, - azonban ez lehetőleg ne tartalmazza a vezetékneved, hiszen így könnyedén lenyomozhatóvá válsz bármely egyéb felületen, ahol már részletesebb és személyesebb információkat is közölsz magadról.

Az interneten számos felhasználónév generátort találsz, ezekkel is el lehet érni jópofa eredményeket, a valódi hatás elérése érdekében azonban érdemes a saját kreativitásodra és önismeretedre támaszkodni. Az ötletes felhasználónév megalkotása ráadásul az első magaddal szemben állított tesztként is értelmezhető.

3. Légy óvatos az első randin

Valószínűleg nem most olvasod ezt először – és feltehetőleg nem is utoljára. Az alábbiakban felsorolt tippek az önfeledt szórakozáshoz elengedhetetlen nyugalom mellett a személyes biztonságodért is felelősek:

  • Publikus helyen találkozzatok. Soha ne menj bele abba, hogy az első néhány randin egyikőtök lakásán találkozzatok. Gondolom, ezt nem szükséges részletezni.
  • Mindig egyedül menj az első randira. Ne fogadj el fuvart és abba sem kell belemenned, hogy a lakásod előtt találkozzatok.
  • Legalább egy barátod vagy családtagod tudjon róla, ha randizol valakivel. Lehetőleg oszd meg velük azt is, hogy hová mész, kivel és körülbelül mikorra tervezel hazajönni. Ez nem gyerekes viselkedés, ez óvatos és körültekintő viselkedés.
  • Ügyelj arra, hogy a mobiltelefonod mindig legyen feltöltve, ha esetleg bárminemű problémád akadna.
  • Óvatosan az alkohollal! Elsősorban figyelj a mértékben, ezenfelül pedig soha ne hagyd ellenőrizetlenül az italod. Még akkor se, ha csak kiugrasz a mosdóba!
  • Ha valami gyanús, hallgass az ösztöneidre és vess véget a randinak. Nem kell gorombának lenned, mondd hogy már későre jár, eszedbe jutott, hogy valamit el kell intézned és induéj haza – lehetőleg ne a másik fél kíséretében és semmi esetre sem az autójában.