iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Ismerkedés
2016 Február 17

10 hiba, amit elkövetünk online társkeresés során

Néha a leghatásosabb tanácsok a legegyszerűbbek. Csak lazán. (Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld, ahogyan Yoda mester fogalmaz). Mély levegő. Nyugalom. Magabiztosság. Az online tárkereső oldalakon az alábbiakban olvasható 10 alapvető hibát követik el a legtöbben – férfiak és nők egyaránt.

Ezeket a hibákat ne kövesd el, ha online keresed párod!

1. A „Hogy vagy?” nem nevezhető beszélgetésindítónak. Próbálj meg valami egyedit, valami különlegeset kiragadni a szimpatikus személy profiljáról és ezzel kapcsolatban fogalmazz meg tartalmas kérdéseket! Lássa rajtad, hogy tényleg érdeklődsz iránta. Légy kreatív és zsigeri! Ami eszedbe jut. Kivéve, ha ingyenes terápiát ajánlasz a kiválasztott félnek, ebben az esetben ugyanis a „Hogy vagy?” a lehető legjobb kérdés, amit feltehetsz.
 
 
2. A helyesírás igenis számít. Ha valaminek a helyesírásában nem vagy biztos, inkább nézd egy online szótárban – mi az MTA online helyesírási szótárát ajánljuk. Apropó, ne csak a helyesírásra, a nyelvhelyességre (általánosan elfogadott szószerkezetek használatára és pontos mondatépítésre) is ügyelj! Gondolj csak bele, Te szívesen válaszolsz olyan üzenetekre, melyek tele vannak helyesírási hibával?
 
 
3. Ne írj rá újra … és újra … és újra! Leginkább férfiakra jellemző, hogy egyszerűen nem veszik a lapot, de a nők is hajlamosak elkövetni ezt az alapvető hibát az online tárkereső felületeken (is). Ha már váltottatok néhány üzentet, de nem lett a dologból semmi, újrapróbálkozhatsz néhány nap, esetleg hét múlva. Azonban, ha ekkor sem jársz sikerrel, inkább jegeld a csevegést, valószínűleg Titeket nem egymásnak teremtettek. Tényleg nagyon kevesen kedvelik a megszállottakat. Engedd el!
 
 
4. Ha minden képeden szomorú vagy, joggal gondolják rólad, hogy mindig az vagy. Mosolyogj! Az élet kegyetlen, de nem csak számodra. Próbáld meglátni a dolgok pozitív oldalát! Az online tárkeresőkön legalábbis mindenképpen, mert itt az emberek általában a boldogságot keresik.
 
5. Senki sem „tartozik” neked válasszal. Csak azért, mert valakit szimpatikusnak találtál és ezt a tudtára is adtad, még nem kötelessége válaszolni az üzenetedre. (Egyes szám, mert remélhetőleg egyetlen üzenetnél megálltál és nem követted el a 3. pontban már ismertetett hibát).
 
 
6. Kérdezz a partneredről! Ezt már érintettük az 1. pontban, de vizsgáljuk meg részletesebben, miből is tevődik össze egy lényegi, minőségi társalgás! Ezzel kapcsolatban még az alapvetően jól kommunikáló online tárkereső felek is képesek hibákat elkövetni, pedig a dolog rendkívül egyszerű: időnként kérdezd a beszélgetőpartnered arról, hogy neki mi a véleménye bizonyos témákkal, eseményekkel kapcsolatban! Hidd el, számos hasznos információ birtokába juthatsz így, ráadásul mindig egy apró lépéssel közelebb kerülsz szíved választottjához.
 
7. Ki az ott melletted a profilképeden? Ezt a hibát (is) jellemzően férfiak követik el. Ha a profilképeden a másik nem képviselőjével pózolsz, ne csodálkozz, ha negatív visszacsatolást kapsz. Ja, hogy az csak egy barátod a képen? Mindegy. Ez egyszerűen nem építi az irányodba mutatott bizalmat, sőt …
 
8. A több órás első randik kínosak lehetnek. Eleinte érdemes egy „igyunk meg égy kávét” vagy „sétáljunk egyet az adventi vásárban” típusú randevút szervezni. (Már amennyiben az adventi vásárokban komfortos sétákat tehetünk). Ezek a típusú első randik sokkal jobban működnek, mint a romantikus naplementében eltöltött piknik, hajókázás vagy hasonló. Ne kezdjük el tervezgetni az esküvőnket már az első alkalommal. A kulcs a türelem és az, hogy apró lépésekben ismerjük meg a másikat.
 
9. A mozizás az egyik legrosszabb első randi. Mindenképpen olyan programot érdemes szervezni, mely során anélkül tudtok beszélgetni, hogy a mellettetek lévők csúnyán nézve pisszegnének. Ha két órán keresztül szeretnél a sötétben ülni, azt egyedül is megteheted.
 
10. Ne légy bunkó! A legtöbb nőnek már a gimnáziumban sem imponáltak az otrombán viselkedő srácok, ez pedig az évek múlásával sem változik. A magabiztosság és a nagyképűség két teljesen különböző fogalom. Erre érdemes mindkét nemnek odafigyelnie.