iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Ismerkedés
November 30.

6 jel, hogy nem kellesz eléggé

Szerencsére azért vannak árulkodó jelek, amelyek vészcsengőként indikálják, hogy a másik érzelmileg sajnos nincs annyira elmélyülve a bimbózó kapcsolatotokban, mint te. Olyan is van, hogy látjuk a jeleket, de nem akarjuk őket beismerni, mondván majd ha jobban megismer, akkor megváltozik..

A szomorú igazság azonban az, hogy ha nem kellesz eléggé, annak a legtöbb esetben nem te vagy az oka. Ahogy nem mindenki szereti a Nutellát (tudom, őrület…), úgy lehetsz bármilyen megnyerő, lehet, a másiknak éppen másra van szüksége, vagy nincs olyan érzelmi állapotban, hogy készen álljon egy kapcsolatra. Akárhogy is legyen, minél hamarabb jutsz el a felismerésre, annál jobb, hiszen egy ilyen kapcsolat több szempontból is árt: megingat az önbizalmadban, önértékelésedben, és arra motiválhat, hogy magadat akard megváltoztatni, ahelyett, hogy egy jobban hozzád illő partnert keresnél.

És most lássuk azokat az árulkodó jeleket:

 

  1. Csak te invesztálsz a kapcsolatba

Egy párkapcsolat kétirányú utca, adok-kapok alapon működik. Ha szinte csak te kezdeményezed a találkozókat, hívod a másikat és veszed fel vele a kapcsolatot, elég sanszos, hogy nem kellesz eléggé. Ideje olyan emberrel való kapcsolatba invesztálnod az energiádat, aki képes mindezt viszonozni.

  1. Nincs PDA

A PDA (public display of affection = érzelmek nyilvános kimutatása) hiánya is árulkodó lehet. Ez persze nem azt jelenti, hogy úton-útfélen szét kell szednetek egymást, vagy hogy ha nem akarja a másik kitenni Facebook-ra, hogy kapcsolatban vagytok, akkor már nem is érez semmit. De ha kerüli a testi kontaktus elfogadott formáit is, nem nagyon csináltok közös képeket, és hasonlók, akkor valami nem stimmel…

  1. Nem beszéltek elkötelezettségről

Lehet, hogy bejössz a partnerednek, de ahhoz nem eléggé, hogy elkötelezze magát.  Ha te szeretnél komoly, elkötelezett kapcsolatot, a másik azonban tereli a témát, amikor erről kérdezed, akkor ideje olyat keresni, aki elég érett ehhez a kérdéshez. Nem szabad félretenned a saját igényeidet egy kapcsolatban. Ha komoly érzelmekre vágysz, ne félj sem magadnak, sem a másiknak beismerni. Ha ettől az embertől nem kapod meg, ideje továbblépni, hiszen jobban jársz így, mintha még hónapokig várnál, csak hogy ugyanabban a kétes, idegőrlő „kapcsolatban” legyél.

  1. Rákerestél erre: „Jelek, hogy nem kellesz eléggé”

A keresődbe beírt címszavak is árulkodóak lehetnek. Ha ilyen témára kerestél a Google-n, akkor nagy eséllyel nem csal az intuíciód, és már megkérdőjelezted a partnered érzelmi elkötelezettségét. Csak megerősítésre vársz, mert fáj beismerni az igazszágot.

 

  1. Család és barátok?

Ha a partnered még egy barátjának és/vagy családtagjának sem mutatott be, pedig már bőven lett volna rá alkalom, és már nem a randizás elején jártok, az szintén elég gyanús… Hiszen ha valaki újat ismer meg az ember, aki minden szempontból elvarázsolja, akkor a barátainak is csak róla beszél, és alig várja, hogy eldicsekedhessen mindenkinek, micsoda kincset talált. Nálatok meg még szó se esett bemutatásról? Így Karácsony közeledtével sem? Akkor ideje elgondolkodni, hogy csak az ismerőseinek nem mutat be, vagy egyáltalán…

  1. Nem enged be az életébe

Ha a partnered nem hajlandó beengedni az életébe, és igazán megnyílni előtted, akkor kár vele vesződnöd. Ha valaki igazán rád van kattanva, annak nem fog gondot okozni, hogy mind érzelmileg, mind fizikailag megnyíljon előtted, hiszen alig várja, hogy megossza veled élete legapróbb részleteit is. Ha nem vállalja fel a sebezhető oldalát, és nem avat be a személyes dolgaiba, az többet árul el, mint gondolnád. Néha minél kevesebbet mondanak az emberek, annál többet kommunikálnak valójában.