iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Önvizsgálat
Augusztus 18.

A társkeresés 50 árnyalata

Első lecke: Osztatlan figyelem

Christian, a történet férfi főszereplője egyértelműen Anastasia tudtára hozza, hogy mit akar tőle. A figyelmét és szándékát nem térítik el más nők sem, akik feltűnnek a színen. Számára csak Anastasia létezik.

Ez a fajta osztatlan, őszinte érdeklődéstől vezérelt figyelem ritka manapság, amikor a fogyasztói társadalom hatására szinte a randi partnereket is vannak, akik úgy cserélgetik, mint a telefonjukat. Ez persze erős általánosítás, de a lényeg, hogy az a fokú figyelem, amit nem zavar meg semmilyen tényező, és amiben alap az állandó szemkontaktus, segíthet a kapcsolat elmélyítésében és abban, hogy kimutasd a másik iránti érdeklődésedet.

 


Második lecke: Elhivatottság és önfejlesztés

Christian a történet során mindig teljes tudatában van önmagának, és elhivatottan invesztál mind időt, mind pénzt abba, hogy minél több területen álljon helyet az életben, hogy minél több dologhoz értsen. Mindig új módokat keres önmaga fejlesztésére, kihívásokat állít maga elé.

Bármilyen hihetetlennek hangzik, valóban sétálnak ilyen emberek (nők és férfiak egyaránt), akik sikeresek, intelligensek, és fizikailag és érzelmileg is karban tartják magukat, egészségüket. Ha te is céltudatosan éled a mindennapjaidat és keresed a lehetőségeket arra, hogy jobb emberré válj, és legyűrd az eléd kerülő akadályokat, akkor nagyobb eséllyel vonzol magad mellé egy hasonló értékrenddel és gondolkodásmóddal rendelkező partnert.  

 

Harmadik lecke: Sebezhetőség

A testi bántalmazással és traumával teli korai évek arra késztettél Christiant, hogy mindent a saját kezébe vegyen és csakis a sikerre fókuszáljon. Habár eleinte érzelmileg elérhetetlennek tűnik, idővel beengedi Anastasiát a saját belső világába, és hagyja, hogy a lány begyógyítsa az évek óta rejtve őrzött sebeket.

Az ártatlan Anastasia pedig tisztában van a kettőjük kapcsolatában rejlő összes ellentmondással és veszéllyel, mégis a Christiannal való közös életet választja.  Habár a férfi világa teljesen ismeretlen számára, mégis nyitottan áll az újdonságokhoz.   

A téveszme, miszerint az érzelmek kimutatása a gyengeség jele, a mai napig fellelhető társadalmunkban. A valóság azonban az, hogy egy másik embert a bizalmunkba engedni és engedni neki, hogy lássa a legnagyobb félelmeinket, sérelmeinket és démonjainkat, nagy érzelmi erőről és bátorságról tanúskodik. Enélkül pedig nincs is nagyon lehetőség egy bizalmon és tiszteleten alapuló kapcsolat valódi elmélyülésére.

 

Negyedik lecke: Határozottság

Christian teljesen tisztában van azzal, mit akar az élettől, és hogy ehhez milyen elvárásoknak kell megfelelnie. Így, ha akar valamit, azt megszerzi, akárcsak Anastasiát.

Az határozott döntéshozatal, a szenvedély kimutatása és a randik proaktív megszervezése azt kommunikálja partnered felé, hogy komolyak a szándékaid, hogy valójában vágysz rá és akarod őt. Ezt pedig mindig jó tudni, nemde? :)

 

Ötödik lecke: Szerelem, rajongás és szégyentelen szexuális vágy


A kiszámíthatóság megöli a libidót. Ha Christian nem éppen elfenekeli vagy kikötözi Anastasiát, akkor gyengéden bánik vele: ölelgeti, babusgatja, csókolgatja. Az agresszív, erős szerepe mellett képes érzelmei finom kimutatására is, és egy pillanatig sem szégyelli, mennyire begerjed Anastasiától. Ennek viszonzásául pedig Anastasia idővel megszereti azt a telhetetlen, fékezhetetlen vágyat, amit a férfi érez iránta.

A szexben való folyamatos kísérletezés és megújulás segít a kapcsolat elmélyítésében. A folyamatos dicséret és a nyílt törekvés, hogy a másikat boldoggá tedd, egyértelműen tudatja a másikkal, mennyire szereted.

Emellett persze sok ellenpéldát is fel lehet hozni a történetből, amelyek nem követendő példák, ám ha csak a fentieket próbálod beépíteni a szerelmi életedbe, akkor garantáltan sikeresebb lehetsz a párkapcsolataidban.