iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Szex
Augusztus 15.

G-pont: Tévhitek és valóság

A nők többségének életében sosem sikerül a csúcsra érnie a G-pontja stimulásával, magyarán nincs vaginális orgazmusuk. Sajnos a freudi téveszme, miszerint a csakis klitorális orgazmusra való képesség infantilizmusra vall a nők részéről, máig felfedezhető kultúránkban, annak ellenére, hogy ezek a nők minden probléma nélkül élvezhetik a szexet akár a klitoriszuk stimulálása révén, akár bármilyen fajta orgazmus nélkül. A baj ott kezdődik, amikor ennek következtében a nő magát hibáztatja, ami önbizalomhiányhoz vagy akár a libidó csökkenéséhez is vezethet.

Ideje tehát, hogy eloszlassuk a G-pontot övező rejtélyeket, és az érzelmekkel és kölcsönös élvezettel teli szexuális életre koncentráljunk, nem pedig a légből kapott előírásokra és tévképzetekre!

A Grafenberg-pontnak is nevezett G-pontot a német orvosról, Dr. Ernst Grafenbergről nevezték el, aki az 1950-es években beszélt erről a vaginán belüli erogén zónáról. Azóta már több mint 60 év telt el, de a G-pont létezéséről a mai napig nincs egyértelmű bizonyíték.

A Clinical Anatomy orvosi folyóirat a közelmúltban publikált egy cikket, amiben a G-pont misztériumát eloszlatni hivatott kutatásról adtak számot. A kutatás rávilágított, hogy semmi értelme a női orgazmust három felé osztani: G-ponton keresztül elért, vaginális és klitorális orgazmusra. A kutatás során a szexológusok arra az álláspontra jutottak, hogy a korábban vaginálisnak elkönyvelt orgazmusban is nagy szerepet játszik a klitorisz, anatómiai elhelyezkedése és mérete révén. Innentől fogva akár a vaginán belüli stimulációval elért orgazmust is nevezhetnénk klitorálisnak...

A kutatás azt a sokat emlegetett mondást is alátámasztja, miszerint az agy a legnagyobb erogén zónánk. Az okosak szerint ugyanis a női orgazmus sokszor agyban játszódik le, vagy legalábbis ott dől el.

A nőknek (akárcsak férfi nemű szexuális partnereiknek) fontos megérteni, hogy természetükből adódóan nehezebb számukra orgazmust elérni, nem pedig azért mert bármiféle módon alsóbbrendűek lennének, és ez levonna emberi vagy szexuális értékükből. Ez persze nem jelenti azt, hogy akik többszörös G-pont stimulációval elért orgazmusról számolnak be, azok túlóznak; egyszerűen a testük máshogy reagál ugyanarra az impulzusra, vagy a klitoriszuk ingerlése is nagyban hozzájárul a vaginális orgazmus eléréséhez, de nem választják szét az élményt, hanem pusztán élvezik a szexet.

A legjobb tanács a G-pont keresgélése helyett olvasaóinknak is ez, hogy dőljetek hátra és ne görcsöljetek, milyen módon élvezitek a szexet, hanem találjátok meg azt a módot, ahogy nektek és párotoknak tetszik. A freudi tévképzeteket pedig ideje mélyre ásni a jó öreg többi hajmeresztő ötletével együtt...