iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Ismerkedés
Augusztus 11.

Randi mítoszok – kukába velük!

Rengeteg „szabály”, elvárás, hiedelem kering általánosan a randizásról. Nagyrészük azonban mára már elavult, vagy a gyakorlat azt mutatja, hogy nem is nyomnak sokat a latba. Vegyük sorra, milyen randi mítoszokat érdemes elfelejtened!

 

„A férfi fizet”

2015-öt írunk, úgyhogy még ha az első randin még fel is ajánlja daliás lovagunk, hogy ő fizet, utána, ha mindkettő félnek stabil jövedelme van, és közösen megegyeznek, akkor teljesen normális, ha felváltva állják a randi költségeket, vagy felezik a számlákat.

„A szexszel várni kell”

Teljes mértékben a saját értékrendszereden és a másik emberhez való hozzáállásodon múlik, hogy lefeküdsz valakivel az első randin, vagy sem. Ha vonzódtok egymáshoz, és mindketten akarjátok, rajta. Ha még várni szeretnél, vagy nem úgy alakul az ismerkedési folyamat, akkor ne tedd. Ilyen egyszerű, és ha szimpatikus vagy a másiknak, nem fog az alapján megítélni, hogy a kapcsolatotok melyik stádiumában bonyolódtok először szexuális dolgokba. Elvégre kettőn áll a vásár, vagy nem?

„A férfi keressen előbb”

Az élet túl rövid ahhoz, hogy a telefon előtt gubbasztva várjuk, amíg a másik felhív. Ha minden jól ment az első randin, megvolt a gördülékeny beszélgetés, pillangók a gyomorban és az izzás a levegőben, akkor miért ne csöröghetne rá a nő a férfira, vagy dobhatna rá egy sms-t? Egy kis időt adhatunk neki, csak hogy annál jobban örüljön a másik, mikor végre meglátja a nevet a telefon kijelzőjén, de ettől még nem lesznek elijesztve, ugye, fiúk?

 

„Ha egyből a jövőt tervezgeted, őrült vagy”

Bármennyire is népszerű az „Élj a mának!” életfilozófia, és elég ritka, hogy valakik az első randin eljegyezzék egymást, az még nem jelenti azt, hogy ne álmodozhatnál a közös jövőről.  Ha boldogság mámorban úszol a randi után, és úgy néz ki, lesz folytatás, akkor ne vedd el magadtól ezt az örömet! Egy kis fantáziálástól még nem leszel overly attached girl-/boyfriend, legfeljebb ötleteid támadnak a következő randi programjához.

„Dugópajtikból nem lesz szerelmespár”

Habár alapjáraton nem azért kezd valaki kötöttségek nélküli, barátság extrákkal jellegű kapcsolatot, mert a jövőbeli házastársát keresi, attól még nem csak a filmekben fordul elő, hogy egy elsősorban szexuális kapcsolatból hosszú távú szerelem legyen.

„Mindenki hazudik arról, hány partnerrel volt”

A közhiedelem szerint a férfiak többet, a nők kevesebbet mondanak, ha az addigi szexuális partnerek számát kérdezik tőlük. Azonban ha valakivel komolyan gondoljuk, semmi értelme hazudni, nem azért, mert később kiderülhet, hanem mert a bizalom kiépítéséhez szükséges, hogy a szexszel kapcsolatos dolgokat is őszintén beszéljük meg. Ha meg igazán érdeklődik irántad a másik, akkor úgysem számít, mi történt a múltban.