iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Online társkeresés
Július 1.

5 tipp egyedülálló szülőknek

Egyedülálló szülőként több kihívással is szembe kell nézni. Nem egyszerű összeegyeztetni az egyedüli kenyérkereső pozíciót a gyerekneveléssel, nemcsak a pénzügyek miatt, de a gyerekkel eltöltött idő mennyiségének szempontjából is. Hogyan férhet bele mindebbe még az aktív társkeresés is?

Az online társkeresés egyik nagy előnye, hogy teret biztosít az ismerkedéshez nemcsak fiataloknak, de középkorúaknak, idősebbeknek, mindazoknak, akik nem heteroszexuálisok, és még sok olyan csoportnak, akiknek élőben nehezebben megy az ismerkedés, akár idő-, akár önbizalomhiány miatt.

Elsősorban talán az időhiánnyal szenvedők halmazába sorolhatnánk az egyedülálló szülőket, akiknek azonban más okokból kifolyólag is érdemes lehet az interneten ismerkedniük, hiszen így ők diktálják a tempót, biztonságos távolságból vehetik szemügyre a randizás terepét, mielőtt fejest ugranának a romantikázásba, és nem kell egyből újra elkötelezniük magukat – hiszen aki egyszer megütötte a bokáját, az a későbbiekben sokkal körültekintőbben fog párt választani.

Ha egyedülálló szülőként regisztrálsz oldalunkra, először is, sok sikert! Másodszor, fogadj néhány jó tanácsot, ha esetleg aggódsz, hogy berozsdásodtál az ismerkedést illetően.

 

Élvezd a kötetlenséget

Nyugodtan használd ki az alkalmat, hogy szingli vagy, és randizz több emberrel egyszerre. Így lesz lehetőséged újra beizzítani a flörtölési technikáidat, élvezni a rád irányuló figyelmet, vagy éppen a több jelentkezővel való ismerkedés során rájönni, milyen partnert keresel, vagy mi az, ami a múltkor félre siklott, és mire kell mostantól jobban figyelned.

Természetesen a kötetlen randizásnak nem kell mindig az ágyban véget érnie. A szingli kultúrát hirdető filmekből áradó sugallattal szemben szex nélkül is lehet élvezetes az ismerkedés. Ráadásul ha tartasz egy kis távolságot, a másiknak is teret adsz arra, hogy küzdjön érted, főleg azzal a tudattal, hogy a gyermeked után már amúgy is be kell érne a második hellyel. :)

 

Csak okosan

Hazugok és furcsa fazonok mindig lesznek, ezeket nem lehet elkerülni, akár egyedülálló szülő vagy, akár nem. Idővel azonban könnyedén kiszúrod majd a mások által bevetett trükköket és nem fogod az idődet vesztegetni olyanokra, akik érdemtelenek rá.

Mások profiljának szkeptikus olvasata mellett nem árt alaposan megfontolni, hogy a saját oldaladon mit osztasz meg magadról. Egyedülálló szülőként még fontosabb a biztonságos környezet, így ne ossz meg magadról semmilyen személyes adatot nyilvánosan (és privátban is csak annak, aki már rászolgált a bizalmadra).

 

Ne siesd el a gyereknek való bemutatást

Ha még csak pár randitok volt az jelölteddel, még nem kell bemutatnod őt a gyermekednek. Nem biztos, hogy kíváncsi minden ismerkedési kísérleted főszereplőjére, a bemutatást tartogasd meg annak a személynek, akiről már tudod, hogy hosszútávon működni fog a dolog. Így a kicsi is látja, hogy már kialakítottál egy bizalmi szintet az életetekbe belépő új emberrel, és talán könnyebben tudja majd elfogadni az új helyzetet.

 

Fő az őszinteség

Előbb-utóbb úgyis kiderülnek a turpisságok, így semmi értelme hazudni a korodról, vagy egy sokkal régebbi képet felrakni a profilodra. Ha komolyan gondolod a társkeresést, akkor a másiktól azt fogod elvárni, hogy a valós személyiségedért kedveljen, ne pedig egy idealizált kép miatt, amitől távolabb sem állnál, és aminek egy tényleges kapcsolat során nem is lehetne megfelelni.

Továbbá mivel idővel, ha úgy alakul, úgyis találkozni fog az új partnered a gyerekeddel, így nyugodtan tisztázd már az elején, hogy szülő vagy, azonban ne csak a szemed fényéről áradozz a randevúkon! Itt most te vagy a középpontban, a másik elsősorban téged akar megismerni.

 

Ne ítélj elsőre

Lépj ki az ismerkedési komfortzónádból! Lehet, hogy álmaid férfija/nője zenekarban játszik vagy topmodell, azonban valakinek a munkája vagy érdeklődési köre még korántsem határozza meg, hogyan viselkedik egy párkapcsolatban. Adj esélyt azoknak is, akikkel első látásra nincs bennetek semmi közös, idővel lehet, hogy az ellenkezőjéről fogsz megbizonyosodni.