iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Ismerkedés
December 18.

8 érv a macskás emberek mellett

Általánosságban 3 városi legenda kering a macskás emberekről: a férfi macska tulajdonosok anyámasszony katonái, a macskás nők szexuálisan frusztrált vénlányok, és nemtől függetlenül mindkét csoport tagjai őrültek. Ha valaha is bedőltél ezeknek a sztereotípiáknak, akkor még neked is fel kell fedezned, milyen kiváló társ lehet egy cicarajongó. Hogy miért? Olvass tovább!

Okosak

Oké, ez pont olyan sztereotipikus, mint a fentebb leírtak, de egy wisconsini egyetem kutatása szerint a macskatulajdonosok magasabb pontszámot értek el az intelligencia teszteken, mint kutyatulajdonos társaik. A kutatás szerint ráadásul a cicás résztvevők sokkal inkább nonkonformisták, mint mások. Ismerve a macskák „Nincs időm a hülyeségeidre” attitűdjét, ezt még inkább elhinnénk, mint az intelligenciára vonatkozó erős általánosítást.


Nem dörgölik az orrod alá, hogy macskájuk van

Felőlük te aztán tarthatsz kutyát, halat, hüllőt, vagy humán lakótársat, minden állatot egyformán bírnak. Veled együtt.

Értékelik a kifinomultságot

A macskák nemcsak akkor nyávognak, ha éhesek, meg kell kefélni a bundájukat, vagy van még egy ajándékcsomag az almukban, amit elfelejtették kitakarítani. Ha nem éppen azért nyávognak, hogy az őrületbe kergessenek, akkor valójában nagyon kifinomult érzékkel kommunikálnak, legyen szó akár ébresztésről vagy a házi feladatban való segítség nyújtásról. Következésképpen, tulajdonosaik is jobban értékelik a kifinomultságot.


Testbeszédből diplomáztak

Akinek macskája van, az kénytelen a testbeszéd legapróbb jeleiből dekódolni, hogy mit akar a másik, és különbséget tudnak tenni az „éppen a piros pontot vadászom” és a „mindjárt karomélesítőnek használom az alkarodat” farok csóválás között. Sosem kell túl sokat magyaráznod, mire gondolsz, ha egy macskatulajjal randizol. Ösztönösen érezni fogják, mire van szükséged.

 

Nem akaszkodnak rád

A már említett kutatás szerint a macskás emberek introvertáltabbak, mint kutyatartó társaik. Vagyis hajlamosabbak befelé fordulni, elvannak saját magukban is, és azt is meg fogják érteni minden további nélkül, ha neked van időd egy kis egyedüllétre.

Megfontoltak

A testbeszéd értelmezésén kívül kiválóak abban is, hogy a nonverbális kommunikáció olyan formáinak, mint a szemkontaktus vagy az alvási pozíció finom jeleit, üzeneteit is dekódolják. Mivel megfontolt és mélyen gondolkodó teremtmények, akárcsak szőrös házi kedvencük, a macskás emberek jobban ki vannak hegyezve a másik ember nonverbális üzeneteinek fogadására.

Tudják, milyen fontos a megfelelő higiénia

Legalábbis elméletben. Ezt egy egyszerű teszttel lecsekkolhatod: figyeld meg, mennyi ideig tart megtalálnod a macskaalmot. Illetve, hogy úgy általában mennyire terjeng macskaalom szag az egész lakásban.

Mesterei az ölelésnek

Láttad már, hogyan dédelgeti egy cicatulaj a házi kedvencét? Pont a megfelelő erősséggel, mert tudja, hogy ha kiszorítja belőle a szuszt, akkor gyorsan véres tetoválásokkal lesz tele mindenhol. Ezért pont úgy cirógatják, hogy a szőrös fenevad ártalmatlan doromboló kiscicává váljon.

Elérik, hogy többet akarj

Egy másik, a Match.com által végzett kutatás szerint a macskások nehezebben kaphatóak a randikon, kevesebbet költenek, és kisebb valószínűséggel hívnak elsőként a találkozó után, mint kutyás társaik. Vagyis nem akaszkodnak rád, hanem hagyják, hogy te hódolj előttük küzdj értük. Tudják, hogyan tartsanak a markukban.