iooo Társkeresés, másképp Bejelentkezes
Regisztráció
Randi
Július 28.

5 egyszerű tipp önbizalom növelésre

Szó szerint minden miatt aggódunk: hogy mit veszünk fel, hova megyünk, nincs-e rajtunk túl sok smink/parfüm? Mi van, ha nem tudjuk fenntartani a beszélgetést, vagy hülyeségeket hordunk össze-vissza?

Vegyél egy mély levegőt, és nyugodj meg, hiszen ez „csak” egy randi! Próbáld ki az alábbi tippjeinket az idegek lenyugtatására és az önbizalmad újjáélesztésére, és meglátod, volt-nincs lámpaláz!


Szervezz be a randi elé valamilyen elfoglaltságot

Ha összehozol egy gyors találkát egy barátoddal vagy családtagoddal, akkor eltereled a figyelmedet a randi előtti pániktól. Dobj be valakivel egy limonádét, vagy csörögj rá valakire, a lényeg, hogy tölts valamilyen közeli ismerősöddel az idődet, aki pozitív érzéseket kelt benned. Előtte persze készülj el a randira, hogy aztán ne kelljen a kapkodás, apró részletek miatt idegeskedned!

 

Szedáld le magad

Hallgass valamilyen lélekemelő, nyugis zenét, tegyél egy sétát, szellőztesd ki a fejed! Figyelj a légzésedre és próbáld megnyugtatni a tomboló pulzusodat (tudom, könnyű mondani). Lehetőleg kerüld a kávét (hacsak nem vagy annyira hozzászokva, hogy már csak az ízéért és az illúzióért iszod… nem, nem tapasztalatból beszélünk, dehogy!) és az alkoholos italokat, nehogy túlzásokba ess a nagy pánik közeli állapotban!

 

Járj magabiztosan

A helyes, önbizalmat sugalló testtartás hatással van a kedvünkre is, arra, hogy pozitívan lássuk magunkat. Úgyhogy húzd ki magad, húzd le a vállaid, és húzd ki a nyakad is! Ilyen apró változtatások is megnyugtathatják az idegeidet. Csak semmi pánik, megy ez!


Helyezd az erősségeidet előtérbe

Az első benyomás sokat számít. Ne panaszkodj, és ne legyél negatív az első randin. Próbálj a pozitív dolgokra koncentrálni, olyanokra, amiket szeretsz és örömet hoznak az életedbe, a többit rakd el későbbre. Elvégre az első randin a legjobb formánkat szeretnénk hozni, ehhez pedig nem árt, ha a hangulatunk is derűs, nem pedig borúlátó, depresszív.

 

Ne feledd, a másik is ember!

A személy, akivel éppen randizni készülsz, lehet, hogy épp olyan ideges, mint te most, hiszen ő is csak ember. Ennek tudatában talán könnyebb feldolgozni a stressz helyzetet. És összességében, ha úgy viselkedsz a randi partnereddel, ahogy szeretnéd, ha veled is bánnának az első randin, akkor már nagy baj nem lehet. Ha valami mégis félresiklik és kiderül, hogy nem lesztek egy pár, akkor is élvezheted az estét egy új baráttal, vagy bővítheted a látóköröd azáltal, hogy bepillantást nyersz egy másik emberi életbe.